Google: Линковете вече не са сигнал за класиране на първите три места

окт 9, 2023SEO0 Komentara

Google: Линковете вече не са сигнал за класиране на първите три места

През последните няколко години Google омаловажава значението на връзките в своя алгоритъм за класиране. Но миналия четвъртък на конференцията PubCon Гари Илийс от екипа на Google Search заяви, че дори не би поставил връзките в трите основни сигнала за класиране, които Google Search използва.

Гари беше цитиран да казва това в няколко публикации в X по време на сесията си с въпроси и отговори на PubCon.

Ето тези туитове:

 

 

Дани Гудуин също го отрази, като каза това в Search Engine Land: „Връзките не са „топ 3“ сигнал за класиране и не са били „от известно време“, каза Илиес, като добави, че наистина няма универсален топ 3. Абсолютно възможно е да се класирате без връзки, каза Illyes, като даде пример за страница с нула вътрешни или външни връзки, за която той знае, че е класирана на позиция 1 по автомобили Porsche – и Google е намерил страницата само чрез карта на сайта.“

Малко история за вас: Преди около година Дуй Нгуен от екипа за качество на търсенето на Google заяви, че „обратните връзки като сигнал имат много по-малко значимо влияние в сравнение с времето, когато търсенето в Google започна преди много години“. Също така отразихме, че според Google връзките вероятно ще станат още по-малко важни в бъдеще. И дори Мат Кътс, бившият служител на Googlе, каза нещо подобно преди около осем години и истината е, че връзките имат много по-малка тежест, отколкото преди осем години, и тази тенденция продължава. Преди няколко години Google заяви, че връзките не са най-важният фактор за класиране при търсене в Google.

Прочетете още от блога на GrowEasy:

GOOGLE АКТУАЛИЗИРА НАРЪЧНИКА СИ ЗА SEO ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО, ГЕНЕРИРАНО С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

ОТКЛЮЧВАНЕ НА КОНКУРЕНТНИ ПРОЗРЕНИЯ ЗА SEO: РЪКОВОДСТВО

 

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *