Google се опитва да не изостава от съперниците си в търсенето с изкуствен интелект

апр. 19, 2023Gogle Ads, Бизнес0 коментари

Google се надпреварва да разработва задвижваната от изкуствен интелект търсачка „Magi“ на фона на нарастващата конкуренция и потенциалната загуба на договор със Samsung.

Подобренията на Bing в областта на изкуствения интелект засилват натиска върху доминиращата позиция на Google в областта на търсенето.
Google може да загуби договора си със Samsung, което може да доведе до загуба на 3 млрд. долара годишни приходи.
Google разработва задвижвана от изкуствен интелект търсачка „Magi“, за да се противопостави на конкуренцията.

Съобщава се, че Google бърза да разработи нова търсачка, задвижвана от изкуствен интелект (AI), в отговор на заплахите от страна на конкуренти като Bing на Microsoft.

The New York Times съобщава, че това развитие идва в момент, когато Samsung обмисля да замени Google с Bing като търсачка по подразбиране на своите устройства.

Загубата на позицията на доставчик на услуги за търсене по подразбиране в устройствата на Samsung може да се отрази на годишните приходи на Google в размер на 3 млрд. долара от договора със Samsung.

Bing привлече вниманието на индустрията, след като включи нова технология за изкуствен интелект, превръщайки се в по-сериозен конкурент на бизнеса с търсене на Google.

С допълнителни 20 млрд. долара, свързани с подобен договор с Apple, който трябва да бъде подновен тази година, Google е под натиск да въвежда иновации и да запази господстващото си положение на пазара на търсачки.

Проектът Magi на Google

New York Times твърди, че Google работи върху нова търсачка, която използва изкуствен интелект.

Тази бъдеща търсачка, „Magi“, има за цел да осигури по-персонализирано и удобно за потребителите изживяване.

Google не е разкрила точна дата за пускането на Magi.

Заплахи от ИИ и отговорът на Google

Google започна да се притеснява от конкуренти, използващи ИИ, когато OpenAI, в партньорство с Microsoft, разкри чатбот, наречен ChatGPT, през ноември.

В отговор Google сформира екип за разработване на продукти с изкуствен интелект за търсене.

Актуализирането на търсачката стана изключително важно за Google, за да защити бизнеса си с търсене на стойност 162 млрд. долара.

Въпреки че проектът Magi ще подобри сегашната търсачка с нови функции, Google все още ще показва реклами в резултатите от търсенето.

Рекламите са от съществено значение за приходите на Google, а някои смятат, че търсачките с изкуствен интелект могат да направят рекламите по-малко полезни за потребителите.

Планирано въвеждане на Magi

Google възнамерява да въведе функциите на Magi първоначално за един милион потребители. Този брой постепенно ще се увеличи до 30 милиона потребители до края на годината.

Magi ще бъде достъпен само в Съединените щати.

Google работи и по други проекти с изкуствен интелект, като например създател на изображения, наречен „GIFI“, и „Tivoli Tutor“, който помага на хората да учат езици чрез писане на текстове.

Заключение

Google усеща топлината.

С обсъждането на договора със Samsung и появата на все повече търсачки с изкуствен интелект, водещата позиция на Google е подложена на изпитание.

Технологичният гигант прави всичко възможно, за да въвежда иновации и да остане номер едно.

Това може да доведе до промени в индустрията, показвайки колко е важно да се актуализира и адаптира към новите промени в технологиите за търсене.

Прочетете още в блога на Grow Easy

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *