Автоматично спиране на ключовите думи с ниска активност в Google Ads

юни 7, 2024Gogle Ads, SEO0 коментари

От юни Google Ads автоматично ще спира неактивните ключови думи. 

Научете повече в днешната статия на Grow Easy!

Акценти

  • Google Ads автоматично ще спира неактивните ключови думи.
  • Рекламодателите могат да отменят паузата на спрените ключови думи, ако е необходимо

Google изпраща имейли до рекламодателите, за да ги уведоми, че скоро ще започне автоматично да спира на пауза слабо активни ключови думи.

Според имейла положителните ключови думи в рекламните кампании за търсене ще се считат за нискоактивни, ако не са генерирали импресии повече от една година.

Тази промяна има за цел да помогне на рекламодателите да се фокусират върху ценни ключови думи, вместо да претрупват акаунтите си с недостатъчно ефективни ключови думи.

Имейл на Google до рекламодателите

В имейл, изпратен до рекламодателите, Google заявява:

„От юни 2024 г. ще започнем автоматично да поставяме на пауза ключови думи с ниска активност.“

В имейла „ниска активност“ е дефинирана като ключови думи, създадени преди повече от 13 месеца, които са регистрирали нула импресии през това време.

Обосновка на промяната

Google обясни причината за тази промяна:

„Искаме да помогнем на рекламодателите да опростят акаунтите си и да се съсредоточат върху ключовите думи, които водят до резултати.“

Опции и препоръки за рекламодателите

Можете да разблокирате автоматично спрените ключови думи, въпреки че Google препоръчва да разблокирате само ключови думи, които ще получат импресии през следващите седмици.

Непаузираните ключови думи ще бъдат автоматично паузирани отново, ако не успеят да генерират никакви импресии през следващите три месеца.

Имейлът на Google гласи:

„Ако решите, че спряна ключова дума е необходима за кампанията ви, можете да я отложите. Силно ви препоръчваме обаче да отлагате само ключови думи, за които смятате, че ще получат импресии през следващите седмици. Непаузираните ключови думи ще бъдат автоматично паузирани отново, ако не получат никакви импресии през следващите 3 месеца.“

Защо ни интересува

Чрез автоматичното спиране на пауза на ключови думи с ниска активност Google цели да разчисти акаунтите на рекламодателите и да насърчи по-фокусиран подход към високоефективните ключови думи.

Въпреки това някои рекламодатели могат да намерят смисъл в поддържането на ключови думи с ниска активност по различни причини, като например улавяне на дълги търсения или съобразяване с конкретни маркетингови цели.

Какво означава това за рекламодателите

Тази промяна означава, че рекламодателите трябва да преразгледат и усъвършенстват своите стратегии за ключови думи.

Тъй като Google Ads автоматично ще спира нискоактивните ключови думи, рекламодателите трябва да бъдат по-активни в идентифицирането и приоритизирането на високоефективни ключови думи.

Това може да включва преразглеждане на целите на кампанията, коригиране на стратегиите за офериране и гарантиране, че списъците с ключови думи са актуални и подходящи.

Използвайте тази актуализация, за да преоцените стратегиите за ключови думи и да разгледате нови, подходящи ключови думи с потенциал.

Вижте още от блога на Дигитална агенция Grow Easy:

Нови начини на търсене в Google

GOOGLE: ЛИНКОВЕТЕ ВЕЧЕ НЕ СА СИГНАЛ ЗА КЛАСИРАНЕ НА ПЪРВИТЕ ТРИ МЕСТА

GOOGLE АКТУАЛИЗИРА НАРЪЧНИКА СИ ЗА SEO ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО, ГЕНЕРИРАНО С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *