Тенденции в SEO и маркетинг на съдържанието, които трябва да знаете – Прогноза за 2023 г.

апр. 27, 2023SEO0 коментари

В тази статия на дигитална агенцияGrow Easy“ ще може да се запознаете с най-новите тенденции в SEO оптимизацията и маркетинг съдържанието. Те ще оформят дигиталния пейзаж през 2023 г и ще помогнат за актуализирането на стратегиите и постигане на максимална ефективност.

Търсите нови начини да актуализирате стратегията си за маркетинг на съдържанието и SEO?

Откриването на това кои маркетингови канали да приоритизирате за максимална ефективност и възвръщаемост на инвестициите през тази година е странно предизвикателство?

маркетинг на съдържанието

Ако сте притиснати да увеличите производителността при намалени бюджети, ние сме се погрижили за вас.

На 19 април беше модериран уебинар с Пат Рейнхарт и Али Бутани от Conductor. Рейнхарт и Бутани разгледаха най-новите тенденции в SEO и маркетинга на съдържанието, които оформят дигиталния пейзаж през 2023 г.

Ето резюме на уебинара. 

Маркетинг на съдържанието – SEO 1: Търсенето в затворена среда е във възход

Търсенето в затворени среди започва да отнема пазарен дял от Google.

40% от хората, особено по-младото поколение, започват търсенето си в Instagram и TikTok.

Ето защо Google създаде повече визуални изживявания при търсене и подобри мобилното изживяване.

Маркетинг на съдържанието – Тенденции в SEO 2: Актуализациите на Google излизат по-бързо

маркетинг на съдържанието

По отношение на SEO оптимизацията ще има по-голяма нестабилност в алгоритъма на Google.

Сега Google започва да пуска актуализации една върху друга и в по-бърза последователност.

С оглед на това, че затворени среди като TikTok и Instagram започват да навлизат в Google, очаквайте, че Google постоянно ще се променя повече от всякога.

Маркетинг на съдържанието – Тенденции в SEO 3: Колебания в маркетинговата стратегия

В маркетинга на съдържанието колебанията в маркетинговите бюджети и цели са едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени екипите по маркетинг и съдържание.

В края на 2022 г. Conductor проучи как са се представили SEO оптимизацията и маркетингът на съдържанието през годината и какво е мнението на маркетолозите за производството през 2023 г.

Ето какво се получи:

маркетинг на съдържанието

И така, как ще съчетаете намаляването на бюджета с увеличаването на целите и очакванията?

Анализирайте разходите и възвръщаемостта на инвестициите в различните канали, сътрудничете си с екипа и инвестирайте в органични канали, които носят висока възвръщаемост и отговарят на интересите на вашата аудитория.

Освен това, при наличието на много марки, които претоварват потребителите, могат ли по-малките местни фирми да се конкурират с големите национални марки за най-добрите резултати от търсенето и общите термини за търсене?

Как включването на SEO оптимизацията и маркетинга на съдържанието в цялостните маркетингови стратегии помага да се премести иглата

Повечето хора подценяват силата на SEO оптимизацията.

Но SEO оптимизацията е нещо повече от класиране в търсачките.

Ето как SEO оптимизацията и маркетингът на съдържанието работят заедно, за да помогнат за преместването на иглата:

Увеличаване на авторитета

Правилният начин да подходите към SEO оптимизацията е да се превърнете в авторитет във вашата ниша. Искате да влезете, да създадете име на марката си, да отговорите на въпрос и да решите проблем. След това привлечете експерти, които да ви подкрепят, така че авторитетът ви в това пространство да се повиши.

Съгласуване на екипите

Когато превърнете SEO оптимизацията в културна ценност в организацията си, екипите работят заедно в унисон. С технологии, данни и отчети около нея. Докажете възвръщаемостта на инвестициите. Като включите SEO в стратегията си за съдържание, съгласувате екипите и свеждате до минимум усилията, тъй като всеки знае как всяка част от съдържанието допринася за общите ви цели.

Предоставяне на желаното съдържание

Като подхождате към стратегията си от гледна точка на данните, ще можете да излезете и с теми, които намират най-голям отзвук сред аудиторията ви. Обърнете внимание и на видеоклиповете, тъй като съдържанието не е само писмено. Ежедневно се пускат 3 млрд. карета, така че трябва да проучите как да синхронизирате съдържанието си с видео.

Изкуствен интелект и машинно обучение през 2023 г. за маркетинг на съдържанието

ИИ (АI) е чудесен инструмент за повишаване на производителността. Той е полезен и в SEO оптимизацията. Що се отнася до съдържанието, ще се наблюдава изместване на писателите на съдържание към редакторите на съдържание, които ще имат за задача да проверяват фактите, а производството ще се увеличи. ИИ също така ще наблегне на автентичната мисъл и глас. Авторитетните материали ще бъдат издигнати от блогове и публикации в социалните мрежи от лица с уникални перспективи и оригинални мнения.

Несъмнено ИИ (АI) е тук, за да остане, и ще продължи да ви помага при писателския блок, социалните публикации, мета описанията, заглавията на сесиите на събитията и много други задачи, които обикновено отнемат много време.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *