Платформи за онлайн магазин – кои са най-добрите в бранша

ян. 30, 2023Gogle Ads, Бизнес0 коментари

Онлайн пазаруването процъфтява, затова и все повече предприемачи и търговци се интересуват от различни платформи за онлайн магазин и изграждането на електронен магазин бързо и лесно.

Част от успеха на онлайн платформите за изграждане на електронни магазини се дължи на навиците, които хората си създадоха по време на пандемията. Част от успеха им всъщност е тенденция, която се разраства от дълго време.

Почти 80% от населението на САЩ пазарува онлайн, а повече от 50% предпочитат да купуват онлайн, отколкото във физически магазин. Ситуацията в Европа и като цяло по света не е по-различна. До края на 2022 г. това ще бъде индустрия за трилиони долари.

Ето защо, ако сте в търсене на лукративна бизнес възможност, най-вероятно се нуждаете от платформи за онлайн магазин.

Всички тези впечатляващи данни са добра новина за търговците, защото с правилните инструменти. Като подбор на добри и лесни за работа платформи за онлайн магазини, е лесно за всеки малък бизнес бързо да започне да продава онлайн и да се присъедини към златната треска, която е настанала.

С прилични платформи за онлайн магазини можете да показвате продуктите си, да приемате плащания и да управлявате доставките – всичко това, без да напускате комфорта на домашния си офис.

Някои от възможностите и удобствата, които различните онлайн платформи за онлайн магазини предлагат, включват:
  • Повече продажби
  • Генериране на по-висок доход
  • По-доволни клиенти
  • Изцяло автоматизиран търговски процес

При проучването, което направихме за тази статия, посветена на платформи за онлайн магазини, разгледахме десетки различни опции за платформи изграждане на уебсайтове за електронна търговия.

Има подходящи платформи за онлайн магазин за всеки вид бизнес, от независими творци до мултинационални корпорации. Но за целите на тази статия ние се съсредоточихме върху платформи за онлайн магазини, които най-добре отговарят на нуждите на малкия и среден бизнес.

Особено на тези предприемачи и търговци, които наскоро са започнали да проучват продажбата онлайн като потенциална възмжност. Това не означава, че разгледаните от нас платформи за онлайн магазини не са подходящи за други видове бизнес.

А сега време да се впуснем надълбоко в темата с какво всъщност са тези платформи за онлайн магазин и кои са петте най-добри платформи за онлайн магазини, които в момента са достъпни в онлайн пространството. 

Платформи за онлайн магазин – критерии, по които да избираме

Множество предприемачи следват най-новата тенденция за създаване на eCommerce уебсайт чрез използването на платформи за онлайн магазин.

Изборът на платформи за онлайн магазини винаги е по-изгоден и икономичен в сравнение със създаването на цялостно решение от нулата с помощта на уеб дизайн агенция или специалист. 

Платформите за електронна търговия могат да извършат тази задача по-бързо и да включват множество функции, които работят като стъпала към вашия успех.

Но изборът на подходящи платформи за онлайн магазини не е чак толкова лесен и се свежда до внимателно обмисляне на наличните възможности и това, от което вие и вашия бизнес конкретно имате нужда.

Може да срещнете много варианти и възможности, но изборът на най-добрия зависи изцяло от вашите изисквания. И така, след като знаете кои са специфичните за вашия бизнес изисквания. Ето списък с някои от основните криетрии, които да имате предвид при избора на платформи за онлайн магазин. Не пропускайте тези ключови точки, докато правите избор.

Сигурността трябва да е    приоритет

Сигурността е основен въпрос и трябва да се разглежда с изключително внимание. Онлайн бизнесът е виртуален интерфейс, следователно доверието е необходим фактор за вашите клиенти.

Купувачите предпочитат сигурни и популярни опции за плащане, тъй като трябва да споделят чувствителна информация като банкови данни и пароли. Избирането на уеб базирана пазарска кошница с интегрирано SSL криптиране е важно за гарантиране на сигурността.

Платформи за онлайн магазин, които осигуряват пълна сигурност до момента, в който клиентът напусне магазина, винаги трябва да бъдат ваш първи приоритет.

Готовност за мобилна търговия

Електронната търговия отбелязва огромен растеж с времето, доказвайки, че клиентите я предпочитат пред пазаруването от физически магазини. Казва, че приходите, генерирани от електронна търговия се очаква да достигнат 37,96 милиарда щатски долара до 2020 г.

Тези цифри ясно показват необходимостта от наличие на готова за мобилни устройства платформа за напредъка на онлайн бизнеса.

Всички платформи за онлайн магазин , които предоставят невероятната функция за изграждане на готова за мобилни устройства платформа според избора на потребителите, идват с предимства като по-добри продажби и удовлетвореност на клиентите.

Google също така дава приоритет на уебсайтове, които са адаптирани за мобилни устройства. Като им дава по-добро класиране и шанс за получаване на по-висок трафик и продажби.

Следователно всички платформи за онлайн магазини, предлагайки адаптация за мобилни устройства, са необходимост за оцеляване и процъфтяване в областта на електронната търговия.

Лесно търсене и плащане

Навигацията играе ключова роля, когато клиентът купува някакъв артикул. Купувач може да дойде във вашия магазин. Търсейки конкретен продукт или проучвайки разнообразието. Клиентите вероятно ще изоставят вашия магазин, ако не могат лесно да платят.

Следователно всички платформи за онлайн магазини, които предоставят лесен начин за закупуване и плащане, са силно предпочитани от клиентите. Тъй като пренасочването към няколко страници само за извършване на покупка е отнемаща време задача.

Гъвкавост в дългосрочен план

Модифицирането на уебсайт според променящите се тенденции и бизнес нужди става трудно, тъй като отнема много време. Всяка корекция може да отнеме много време, ако онлайн магазинът не е разработен с помощта на ефективни платформи за онлайн магазин, които са гъвкави. Винаги трябва да се има предвид персонализирането.

Една напълно мащабируема и гъвкава платформа, която ви позволява да правите това с лекота, може да бъде добър вариант в дългосрочен план и да ви помага да се конкурирате по-добре на онлайн пазара.

Възможност за ревюта и обратна връзка

Клиентите се доверяват на продуктите въз основа на опита, споделен от други клиенти. Отзивите и оценките на продуктите, които първоначално се считаха за допълнителна функция, сега се превърнаха в необходимост.

Те привличат повече купувачи, които са повлияни от добрите отзиви, публикувани от други купувачи, и следователно правят своите поръчки. Така че възможността за рецензии и оценки на продукти е една функция. Която избраните от вас платформи за онлайн магазин определено трябва да притежават.

Платформи за онлайн магазин – Shopify

Shopify съществува от повече от 15 години и има богато портфолио от повече от два милиона магазина, изградени с помощта на платформата. Трудно да се намери по-добър вариант сред всички платформи за онлайн магазин за повечето малки фирми. Които искат бързо да стартират и да създадат своя онлайн магазин.

Дори ако никога преди не сте създавали уебсайт е малко вероятно да се изгубите в интуитивното уеб приложение на Shopify. Добавянето на продукт, например, е толкова лесно, колкото просто да щракнете върху Продукти в страничната лента и след това върху бутона Добавяне на продукти.

Попълнете името, цената, количеството, което имате под ръка, и всички други подходящи подробности, променете статуса му на Активен и той е качен във вашия онлайн магазин и е готов за продажба.

Въпреки че Shopify отговаря на повечето критерии за надеждна платформа за онлайн магазини, неговата разширяемост и магазин за приложения са това. Което наистина го прави толкова мощна опция.

Shopify има 10 безплатни теми и повече от 50 платени теми, започващи от $140. За да ги прегледате. Отидете на Теми и след това под Библиотека с теми щракнете върху Посетете магазина за теми. Не е лош избор, нали?

Същото се отнася за почти всяка функция, която искате. Ако не е вградена в Shopify, можете да намерите разширение, добавка или услуга в магазина за приложения.

Просто отидете на apps.shopify.com, намерете приложението, от което се нуждаете, и щракнете върху Добавяне на приложение. Върнете се към таблото за управление на Shopify и щракнете върху Приложения в страничната лента. За да управлявате всички, които сте инсталирали.

Платформи за онлайн магазин – WooCommerse by WordPress

Какво тогава правите, ако вече имате създаден уебсайт, но искате да го превърнете в онлайн магазин. Ако приемем, че използвате услуга като Squarespace или Weebly, тогава техните вградени инструменти трябва да са първата ви опция.

Но ако, като огромни част от интернет, използвате WordPress, тогава WooCommerce е най-добрият ви избор. Вместо да започвате отначало на друга платформа, този WordPress плъгин се интегрира безпроблемно във вашия WordPress сайт за лесно добавяне на опция за продажби.

WooCommerce се вписва идеално във вашия съществуващ бекенд. Можете да управлявате поръчките си, да създавате оферти и да преглеждате отчети за продажби от таблото за управление на WordPress. Добавянето на нови продукти е толкова просто, колкото създаването на типична публикация.

Тъй като WooCommerce е плъгин за WordPress, той има същия интерфейс като WordPress, което означава, че няма да ви се налага да отделяте време, за да изучите нова платформа.

Единствената разлика между добавянето на нов продукт и създаването на нова публикация е, че ще трябва да добавите конкретна информация за вашия продукт, като описание, изображение, категории и тагове.

Платформи за онлайн магазин – Wix

Повечето платформи за електронна търговия ви дават възможност да добавите страница за информация. Страница за контакти или дори основен блог към вашия сайт, но обикновено това сa по-скоро добавки и разширения, отколкото функции за извеждане.

Ако искате да създадете пълен уебсайт, където онлайн магазинът е част от нещата, но не целият пакет, тогава Wix е най-добрият ви вариант. Това е мощен инструмент за създаване на сайтове. Но не пести от функциите на електронната търговия като проследяване на поръчки, автоматизиран данък върху продажбите и възстановяване на изоставена количка.

С толкова много неща, които се случват, списъкът със задачи за внедряване на Wix е дълъг, но изчерпателен. В допълнение към добавянето на елементи като тарифи за доставка и работно време на магазина ви (ако имате физически). Ще бъдете напътствани през настройката на професионален имейл адрес, изграждането на имейл списък. рекламирането в Google и Facebook, настройването на плъгин за плащане, и много повече. 

Платформи за онлайн магазин – Square

Ако търсите опция за физически продажби, например на фермерски пазар или панаир на занаяти, както и чрез вашия онлайн магазин, Square е най-добрият избор.

Вашите онлайн и офлайн поръчки са организирани в едно табло за управление, така че няма прескачане между приложения. Опити за проследяване на подробности за клиента с помощта на произволни електронни таблици или необходимост да въвеждате неща ръчно.

Square има едни от най-добрите възможности за адаптиране. Когато се регистрирате, трябва да попълните бърз въпросник за вашия бизнес и неговите нужди.

Имате възможност да настроите една страница за резервации, пълен онлайн магазин или прости връзки за плащане, в зависимост от това какво търсите. Темата по подразбиране също ще бъде променена, за да съответства на бизнес категорията, която сте избрали.

По отношение на персонализирането на таблото за работа, Square е малко по-ограничен от някои от другите опции. Вместо да изберете тема, която върши по-голямата част от работата автоматизирано, със Square трябва да създадете свой собствен дизайн с помощта на конструктор на сайтове.

Платформи за онлайн магазин – Ecwid

Ако стартирате онлайн магазин, но искате да минимизирате първоначалните си разходи, Ecwid е най-доброто място да започнете.

Платформата има страхотен безплатен план, който ви позволява да започнете да продавате първите си 10 физически продукта. Както и достъпни нива за надграждане, започващи от $15 на месец, докато растете или имате нужда от допълнителни функции.

Освен това няма допълнителни такси за транзакции в допълнение към таксуването на вашия платежен портал, така че не изразходвате никаква пари със скрити такси.

Това, с което Ecwid се откроява пред някои от другите безплатни опции, е възможността за персонализиране. В страничната лента щракнете върху Уебсайт и след това върху Редактиране на сайт, за да отворите конструктора на сайтове.

За да промените темата, щракнете върху Теми и изберете една от десетките различни опции. Каквото и да планирате да продадете. Има прилична основна тема, върху която да работите. След това се потопете в интуитивния редактор, за да персонализирате всеки раздел, текстов блок и снимка.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *