SEO Оптимизиране – Как експлодирахме до 1-ва позиция в Google със SEO?

фев. 2, 2023SEO0 коментари

В тази статия ще ви обясня чрез интригуваща история и лесни примери, какво е SEO, как се прави SEO оптимизиране и как се постигат стряскащи резултати. Това, което се изисква от вас, е да проявите търпение и да си отделите малко повече време (5-10 мин).

Съветваме ви да си записвате опорните точки.

Всичко ще завъртим около примера с думата, която вие туко-що потърсихте в търсачката на Google. Така ще избистрим всички ваши представи за един от върховните методи за набиране на популярност  на новото време – оптимизиране за търсачки.

Наскоро ни звъннаха, за да ни попитат защо не се ранкираме на думите “SEO оптимизация” и “какво е SEO” на 1-ва страница щом сме “SEO Агенция”. Леко емоционални, обяснихме, че ако работим заедно и партньорите ни имат желание да излязат на тази дума, ще бъдат там. За нашия сайт не сме се напъвали… или поне до вчера не се напъвахме (егото е страшна работа).

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

1. Какво е SEO Оптимизиране?

За чудещите се, SEO е оптимизация на вашия сайт за търсачки, каквато е Google. Когато се оптимизира сайтът, той може да излезе на първите позиции в резултатите от търсенето.

Фактически думите и изреченията, с които търсим в Google чрез телефона и компютъра си, са ключови думи, по които можем да се борим с други сайтове, за да излезнем на по-горни позиции.

Има SEO инструменти (software платформи), които показват средното количество търсене по дадена ключова дума, например SEO оптимизиране, за един месец. Тази дума изглежда е популярна сред нас българите и се търси средно по 2-3 хиляди пъти на месец.

 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране

Ще навляза в подробности за това, какво е SEO, след малко

Разбирам, нормално е човек да е естествено недоверчив за това дали излизаме на първа страница като това ни е работата. Щом не се ранкираме, значи нямаме добри практики, но първият добродетел на SEO за Google е точно ДОВЕРИЕ (trustworthiness).

Затова черните SEO практики (black hat SEO), които са наводнили българския пазар и трябва да внимаваме с тях, НЕ работят добре за докарване до горни позиции в Google и се смятат за SPAM. 

За черните практики (black hat SEO) ще поясня – Какви са? Защо са лоши? Какво да правим с тях? Но това след като изясним някои основни принципи за SEO. 

2. Доверие (trustworthiness) – Как Google Решава Дали да ни се Довери

Доверие! Аз търсех точно това, но в днешния свят, докато не се видят резултати, няма как някой да ти се довери. Същото прави и Google. Той търси доказателства от много посоки, че някой е “достоен” да е там горе на така сладките челни позиции, което е същината на SEO

Ако преди е работело, то вече не става точно така. Няма как нашият сайт да е на челни позиции, ако той не е наистина подходящ за хората, които търсят по дадена дума. Например, за да стигнете тук, сте използвали ключова дума “SEO оптимизиране” или нещо сходно. 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране

За да съм сигурен, че ще останете, което е важно за Google (time spent on page), ще ви дам ЕКСКЛУЗИВНА и подробна информация за това какво е SEO оптимизирането и как да станете експерти за кратък период.

Ако останете до края ще ви дам и БОНУС два съвета, които ще променят вашата игра. Сега е нашата възможност да демонстрираме и на бъдещи партньори защо от  Grow Easy сме иновативните компаниия, работеща по Американски модел, който води до успехи в SEO-то.

3. Битката при първото място на Google

Фактически много SEO фирми са се постарали здраво да излезнат на челни позиции за търсенето по думата “SEO оптимизация”, благодарение на която да стигнат и до потенциални клиенти. Сигурно има и немалко линкове към тези страници, които виждате на първата страница на Google. 

Но аз ще отида крачка пред тях, ще ви представя невиждана статия, която да задоволи всеки ваш въпрос по темата. Ако вие я оцените, и Google ще я оцени високо и ще ни изстреля нагоре, рано или късно.

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране

4. SEO оптимизиране – стойностен пример

Нека дам друг пример, търсейки “дигитална агенция ”. На най-високи резултати ще излизат сайтове на фирми, които изглеждат красиви, авторитетни, дават качествена информация за услугата и показват ясно защо тяхната фирма има предимство пред другите. Отивайки на 1-ва позиция, това ще гарантира доходност за хората, които предлагат почистването.

В минали години можеше само с наслояване от линкове (други сайтове, които сочат към нашия) една страница да излезе на челни позиции в Google, дори да липсват горепосочените изисквания. И това правеха всички агенции за SEO оптимизиране в България. Доста от тях и продължават да го правят.

Това, гледано в днешно време, е ЛИПСА на доверие. Google не ни се доверява, че с едни линкове ставаме подходящи за челни позиции. Ние всички сме потребители на Google и НЕ искаме той да ни даде резултат с кофти фирма, която да ни предложи лоша услуга, нали?

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

5. Нуждата от Доверие или 1-ят Добродетел на SEO

В тази статия ще ви кажа за всички добродетели, които Google цени и които ще позволят на сайта ви да излезе с лекота на 1-ва позиция. Както и как направих това със статията, която четете в момента, надъхан след онзи горчив разговор, който проведох.

Ще ви покажа и всички напълно грешни начини и знания за ранкиране, които се практикуват от SEO фирми и “специалисти”.

NB! В момента на писането на тази статия (31.01.2023 г.), на думата “SEO оптимизиране” илизаме на 8-ма страница в резултатите на Google и много от онези фирми с лоши практики са ранкирани преди нас.

Най-вероятно до момента, в който четеш тази статия, ние вече сме разбили ранкинга и сме се устремили към челните позиции. Нека обясним как ще се случи и как вие можете да направите същото.  

6. Google Ranking Factors – Алгоритъмът за ранкиране на Google

Google е software, който има системи, алгоритъм и всякакви сложни неща, които няма смисъл да обясняваме в много детайли. Едно нещо е важно и то е алгоритъмът. Той си прави сметка кое е най-подходящо да седи отгоре, защото така ние потребителите ще сме доволни от Google и ще продължаваме да използваме продуктите му (в случая търсачката). 

Алгоритъмът си прави сметка на база на повече от 200 индикатора (Google ranking factor), за които мисля, че нямате време и желание да четете, но ще споменем за няколко от най-важните тук. Така ще избистрим общите ни знания и ще ви дам пищов, който да използвате в собствените си начинания.

Някои от факторите за ранкиране (Google Ranking Factor) са:

 • Bounce Rate
 • Links
 • Time spent on page
 • Images 
 • Keywords
 • Content Freshness
 • Customer Intent

Тези са основните  и ще ги покрием тук. Почти преполовихме работата, дано не губиш търпение.

Ще подавам факторите един по един и ще давам пример за всеки. Това най-вероятно ще ви е доста полезно. В крайна сметка това ще ни издигне в резултатите, когато търсите думата “SEO оптимизация”, защото ще се разбере, че това, което пишем тук, е наистина полезна информация. 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране

7. Как и Кога Излизаме в Google, щом 90% от Сайтовете НЕ Излизат?

За разлика от медиите в България, Google НЕ е корумпиран (дано това изречение не даде червено флагче 😀). Google няма да сложи статия или услуга най-отгоре в търсачката, само защото така е казал шефът. Google си разчита на алгоритъма. 

Е, фактически можете да си платите на Google да излезете най-отгоре, но ще трябва да плащате за всеки клик, който докара потребител до вашия сайт (cost per click). А да не говорим, че ако имате лошо съдържание, и платената реклама не върши работа.

Paid Search (платена реклама) е Google Ads, ако не сте знаели досега, ще забележите кои сайтове си плащат за реклама по малкия текст, който казва “Ad” или “Реклама” до резултата в търсачката.

Няма нужда да се връщате на миналата страница, за да проверите, тази статия си е напълно органична (Organic Search). 

Органичните резултати, които се постигат със Search Engine Optimization, имат дълготраен ефект. Google Ads е Paid Search – с него ще трябва да си плащате за всеки един посетител. Старая се да съм обективен, все пак в дигитална агенция Grow Easy предлагаме и Google Ads реклама. Аз със сигурност нямам предпочитания едното пред другото. 

Въпреки всичко, ако търсите валидация на сегашния ви продукт и искате да видите кое действа, е желателно да се започне с Google Ads.

Ние например, препоръчваме, когато започваме работа, да стартираме и Google Ads, защото винаги има леко нетърпение за времето, което отнема на SEO да докара резултати. 

Ако имате чисто нов сайт, много от страниците ви дори не са индексирани от така наречените Google Bots, които минават през сайта ви (няма притеснения, те са безобидни).

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране

9. Алгоритъм на Google

Фактор за ранкиране – Indexing & Robots.txt

Добра практика:
– Проверете дали имате правилно настроен Robots файл

– Повикайте ръчно ботовете на Google чрез Google Search Console (основното оръжие на всеки SEO специалист)

Полезни връзки:
https://search.google.com/u/0/search-console
https://support.google.com/webmasters/answer/6062598?hl=en

Страниците се индексират, когато сме позволили на Google да го направи. Точно така! Ние трябва сами да го направим или SEO специалистът да го направи за нас. Така нареченият файл Robots.txt инструктира ботовете на Google дали да индексират сайта и страниците в търсачката. 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

За нови сайтове само този процес отнема време. Както казахме по-рано, за Google доверието е есенциално. Как може Google да се довери на вашия сайт веднага? Има много сайтове, които са създадени със злонамерени цели и имат само маска на нормален сайт. 

Във времето, в което тези процеси трябва да се случат, е в период на няколко месеца. В тях започваме постепенно да виждаме резултати. Тук играе ролята на Google Ads като източник на печалба за сайта ви, докато SEO оптимизирането на сайта се развива.

Независимо дали е платена реклама (GAds) или органичен резултат (SEO) – и в двата случая контролирате как ще излезе резултатът. Тук използваме мета данни.

Мета данни и SEO оптимизиране – Как да накараме някого да избере нашия резултат?

Мета заглавие и мета описание са тагове, които предоставят информация за уеб страница на търсачките и потребителите. И двете са важни за SEO и могат да повлияят на това как вашата уеб страница се показва в резултатите от търсачката.

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране

Мета заглавие: Това е заглавието, което се появява в резултатите от търсачката. Мета заглавието трябва да бъде кратко, точно и завладяващо описание на съдържанието на страницата. Важно е то да включва подходящи ключови думи. В море от подобни заглавия е важно вашето заглавие да изпъква. 

Мета описание: Мета описанието е кратко резюме на съдържанието на страницата. Показва се в резултатите от търсачката под заглавието на страницата. Мета описанието трябва да бъде кратко, добре написано резюме на съдържанието на страницата и трябва да включва подходящи ключови думи.

От изключителна важност е да сложите хубава опаковка на вашето съдържание, за да постигнете челни позиции в търсачките. CTR (click-through-rate) е от особена важност за всеки сайт. CTR е съотношението от хора видели вашия резултат в Google и хора, които всъщност го кликват, за да видят вашето съдържание.

Когато CTR се вдигне с 10% при дума, която има 2 хиляди импресии, имате допълнителни 200 човека, които посещават вашия сайт. Ако правите това с всяка страница, резултатите значително ще надминат очакванията ви.

Веднъж стигнали високи позиции на първа страница, най-вероятно ще останете там дълго време с леко опресняване на съдържанието на годишна база. Това е друг филтър на алгоритъма, който е от особено голяма важност –  Пресен (например: доматът е пресен). 

Content Freshness – Прясно съдържание при SEO оптимизиране

Или свежест на съдържанието, значещо:
Актуална ли е информацията, която предлагате? 

Както търсите пресни домати, за да си направите хубава салата, така и хората търсят пресни резултати, за да могат да получат най-качествената информация, да вземат най-добрите продукти и услуги.

Един от начините, по които ние запазваме високи позиции, е като поддържаме система от подновяване на съдържанието. Това изисква труд не само от наша страна, но и от страна на партньорите ни. 

Добра практика

 •  Големи промени по страниците сигнализират за по-свежо съдържание
 • Ако си в крак с промените в сферата ти и ги публикуваш

Лоша практика 

 • Да имаме кратко съдържание, което е остаряло
 • Да НЕ четем световните развития в сферата ни

 

Ако искате да имате продукт или услуга, които продават, трябва да положим усилия, които другите не полагат за съдържанието си и предлаганите услуги и продукти.

Как големите брандове остават на пазара? Като например постоянно създават нови кампании, модифицрат продукта  си, правят подобрения и променят отношението си. 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

10. Брандова идентичност и SEO оптимизиране са взаимносвързани

 

Преди да станем изцяло Google компания създавахме брандова идентичност на компании. Вече това за жалост е в миналото поради ред причини, но остава като консултация в наше лице с предложения към партньорите ни.

Брандовата идентичност прави разликата между Nike и ишлеме за дрехи. За да останем в съзнанието на хората, ние трябва да им представяме подобряващи се продукти, иначе най-често във времето продажбите всъщност намаляват.

Един SEO спец може да ви докара трафик, но дали съдържанието на страницата ще конвертира, е друг въпрос. Имал съм случаи, в които трафикът расте значително, а продажбите намаляват. На пазара винаги ще излизат по-добри, по-съвременни неща, които могат да засенчат старото за една нощ. 

Добър пример за това е банкрутът на Kodak, които за времето си са били 100-годишен бизнес. Те обаче така и не успяха да направят прехода от филмова лента към дигитална фотография и фалираха.

Mожете да прочетете повече тук https://startuptalky.com/kodak-bankruptcy-case-study/

Правейки анализи на търсенето на хората и в каква посока се ориентират, позволява на SEO специалистите да имат поглед над пазара и интересите на хората.

Как разбираме ли? Следим какво е количеството търсене за дадена ключова дума. Да, познахте, това е друг индикатор от алгоритъма.

11. Keyword Research за SEO оптимизиране – Анализ на ключовите думи

Това е един от най-важните етапи на SEO оптимизирането. Ако искате да разберете какво търсят клиентите, трябва да направите обстоен анализ за ключовите думи, които са най-често използвани, за да се достигне до вашия бизнес.

Нека отворим една скоба тук, която е доста важна за ключовите думи.


(Намерение на потребителя (Customer intent)

Нека доуточним. Тук идва много важна част от SEO оптимизацията. Вие може да знаете на какво искате да излизате, но въпросът е какво е намерението на потребителите зад търсенето. Когато някой напише тези думи в търсачката, има най-вероятно два типа потребители зад тях:

– Хора, които искат да се занимава със SEO и да съберат информация;

– Бизнес-собственици, които искат да разберат повече за бизнеса си и ранкирането;

– А всъщност и бизнеси, които проверяват дали се ранкираме като доказателство за нашата експертиза;
– Като се замисля и конкуренти ( те ще се изпапкат от яд за този роман, който подготвяме).

За какво са се борили да излезат фирмите, ако предимно SEO новаци търсещи знание, търсят по горепосочената ключова дума?

Това е често срещан проблем в тази сфера и обикновено се заобикаля така: гледаш всички резултати на 1-ва страница и преценяваш кой вид потребители надделяват зад търсенето.

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

Затварям скобата, за да е по-четливо за вас. Четливост (readability), още един фактор за по-добро ранкиране, но за това след малко. 

Добър анализ за ключови думи – Разликата между експерта и аматьора

Всичко се свежда до това да направите много добър анализ на думите за търсене. Да вникнете в тях. Да разберете какво мисли човека, който пише думата. Да разберете къде той се намира в “Клиентската пътека”. 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

Клиентска пътека при SEO оптимизиране – Customer Journey

Пътеката има няколко различни етапи, започва с Осъзнаване (нуждата), когато дори не знае какво търси. Продължава през няколко етапи като развива Интерес, който го кара да види за повече информация.

Следващите стъпки са Желание, когато вече човек прояви желанието да вземе дадена стока или услуга. В тази страница услугата е богато обяснение и поетапно представен труд за SEO оптимизирането. 

Следващата стъпка е Действие. Когато потребителят е готов да купува. По думите за търсене и резултатите ние можем да определим какво е най-често посещавано и да направим заключение какво търсят хората, които го пишат по даден начин. 

Четимостта (Readability) – Колко важно е за вашата SEO оптимизация?

 

Когато решим да добавим текст, който предоставя информация на посетителите на сайта ни, е важно тя да е структурирана правилно и според изисквания на Google. Но как изглежда правилно структуриран текст?

Е, това е нещо, което задължително трябва да знаете и да му обръщате внимание всеки път, когато споделяте нова статия в сайта си.

На първо място е разделянето на параграфи. Никой не обича да чете текст, който е като платно пред него и няма никакви разделения. А ти харесваш ли подобен тип текстове? Едва ли!

Второто важно нещо е параграфите да бъдат разделяни с подзаглавия. Така споделяте с читателите какво ще открият в следващите няколко реда и придавате още малко завършеност на статията си.

Трето място, но не по важност, е за снимките. Още един метод, с който да разнообразите четивото, което предоставяте. Важно е да има някой и друг интересен факт, статистика, графика – всичко, което ще задържи вниманието на посетителя.

 

Доверие и въпрос на време

 

Доверието прелива и в отношенията ни, ако се наемем със SEO агенция. Особено, когато става дума за SEO оптимизация, която отнема месеци наред тежък труд, който не може да се види без анализите, които трябва да правим ежемесечно. 

Разбира се, изключенията са там в наше лице. С някои партньори сме правили изненадващи резултати и в рамките на седмици. Това са моментите, в които имаме перфектен синхрон, но нека бъдем честни, те са рядкост. 

Честен съм с вас, това за мен е важно. Така развиваме ДОВЕРИЕ помежду си. Ако искате да върнете услугата, бъдете честни с мен и оставете коментар накрая на статията с вашето мнение.

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

Линкове при SEO оптимизация – Светият Граал


Линкове – основното оръжие с две остриета в битката за ранкиране за челни позиции. Когато говорим за SEO, говорим до голяма степен за линкове. На какво трябва да са основани линковете? Много добре познахте: на ДОВЕРИЕ.

Линковете са онези препратки в текста, които ни водят до друга страница или друг сайт. Има и други линкове като тези от снимки, но най-важните са тези в текста и по думите. 

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

Линковете от различни източници, които сочат нашите сайтове, показват на Google, че много различни хора се доверяват на сайтовете, услугите, продуктите и съдържанието ни. 

Важно е да уточним, че линковете трябва да идват от релевантни сайтове 

Нека да дадем пример. Има няколко типа линкове, които можем да получим към тази статия от външни сайтове:

– Exact match keyword – SEO оптимизация  – Думата, за която смятаме, че е подходящо съдържанието;

– Domain name keyword – Groweasyltd.com; Grow Easy – Използва се само домейна, това са най-често срещаните ключови думи;

– Semantic keywords – какво е SEO; SEO оптимизиранеБлизки по смисъл, семантични думи;

Customer-defining keywords – SEO оптимизиране за сайтове – Тези думи определят кой е потребителят. В случая някой има нужда от SEO за негов сайт.

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo, seo оптимизиране
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo
Преди практиката беше да се наслагват много линкове от каквито и да е сайтове. Например да набухаме няколко сайта с линкове на думата “SEO оптимизация”, които да сочат тази статия и тя да се изстреля до първо място.

Да ама не!

Това и в днешно време може да свърши работа, но за много кратък период. Ако съдържанието не си струва, няма да се задържим дълго на 1-ва позиция, защото потребителите, в случая хората, които искат да получат стойностна информация за SEO, няма да седят дълго на нея, ще се върнат на страницата на Google и ще си намерят друг по-релевантен резултат.

Вече предполагам, че се досещаш какво ще кажа? Надявам се да не те отегчавам, ако е така, дай ми знак в коментарите накрая на статията! 

Но да, това е следващият индикатор за Google – връщане на предишната страница в търсене на по-добър резултат – BOUNCE RATE.

 

Степен на отпадане – BOUNCE RATE

 

Степента на отпадане има голямо значение за цялостното качество на вашия уебсайт и изпълнението на целите ви:

 • Потребителите, които отпадат от вашия уебсайт, няма да конвертират. Ако намалите вероятността от отпадане, това ще увеличи вашите резултати.
 • Има много различни аргументи по въпрос за Bounce Rate в SEO-то. Вашите SEO усилия трябва да вземат под внимание степента на отпадане, за да може да се класирате по-нагоре в търсачката.
 • Степента на отпадане реално е добро заключение за качеството на посещението. Следователно този показател може да ви помогне да определите дали вашият уебсайт (или конкретна страница в него) има проблеми. Дали съдържанието е уместно за хората, както и потребителското изживяване, оформлението на страницата или копирайтинга.
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo
seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo
И аз не искам да отпаднете от тази страница, затова ще се ориентирам към приключване след като ви дам и БОНУС съветите. 

За малко да забравя 2 от най-важните неща. Съдържание и снимки, това разбира се са основите. Тъй като по-високият брой думи обикновено води до по-добро ранкиране, хората обожават да наблъскат едни 2-3 хиляди думи безсмислен текст в страницата, за да може да се ранкират добре.

CONTENT IS KING – Съдържанието е Крал

 

Важно е освен многото думи в текста, да има и смисъл в тях. Надявам се, че в този труд, освен че е дълъг, съм успял да ви дам точна, качествена информация, която можете да използвате като знания или просто да имате по-добра преценка за услугата.

Много често се блъска текст в страниците, защото хората пренебрегват частта с качественото съдържание и някои се възползват да дадът доста ненужна информация. Гледам страницата на един от сайтовете на първа страница в момента и наблюдавам точно това от една от главните SEO агенции.

Нормално, това са фирми от 15 години на пазара. В дигиталния маркетинг опитът не се разглежда позитивно като в други сфери. В тази динамика по-скоро моделите ти на работа са амортизирани за 15 години, освен ако не си доста гъвкав. Дерзайте, ако сте млади, надъхани предприемачи, които сега започват. Пускам ви това меме, за да се посмеем и да подсиля статията. И разбира се това е следващият фактор за ранкиране.

Images Optimization – Оптимизация на изображения

Ето някои от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато оптимизирате изображения за SEO. Те са от огромно значение само поради факта, че човек има нужда от визуално представяне на някои факти. Затова и добавихме много снимки в този труд,които да го направят по-лек за прочит.

Използвайте описателни, подходящи имена на файлове: Дайте на вашите изображения описателни имена на файлове, които включват подходящи ключови думи. Това ще помогне на търсачките да разберат съдържанието на изображението.

Използвайте алтернативни тагове: Alt таговете, известни също като алтернативен текст. Те предоставят текстово описание на изображение за търсачките и потребителите с увредено зрение, които използват специални четци. Това също може да помогне и на търсачките да разберат контекста на изображението. Третият случай, в който alt text-a помага, е когато изображението по някаква причина не зареди. Тогава се показва alt text, който подсказва какво има на снимката. 

Компресирайте изображения: Големите файлове с изображения могат да забавят вашия уебсайт. А това, естествено, ще повлияе негативно на вашето SEO. Компресирането на изображения може да помогне за намаляване на размера на файла им и да подобри времето за зареждане на страницата.

Използвайте подходящи типове файлове с изображения: JPEG обикновено е най-добрият файлов формат за снимки, докато PNG е по-добър за графики и изображения с прозрачен фон.

seo оптимизация, seo оптимизация на сайт, seo оптимизация на уебсайт, оптимизация на сайт, оптимизация на уебсайт, seo

Използвайте структурирани данни: Използването на структурирани данни, като schema.org, може да помогне на търсачките да разберат контекста и съдържанието на изображенията на вашия уебсайт.

 • Оптимизирайте изображенията за уеб с помощта на инструменти като tinyjpg.com

 • Създайте карта на сайта с изображения и я изпратете на инструмента за уеб администратори на Google.

 • Оптимизирайте изображенията и за мобилни устройства.

Като имате предвид тези неща, можете да помогнете за подобряване на видимостта на вашите изображения в резултатите от търсачката и да улесните потребителите да намират информацията, която търсят.

Ако четете последния параграф на нашата статия, значи сме успяли да задържим вниманието ви за доста дълго време. Това беше и нашата идея, като искахме да опишем максимално подробно и разбираемо що е то SEO и как с тази статия ще се изкачим на първа позиция за ключова дума „SEO оптимизация“! Тогава вече няма да изпитвам неудобство от факта, че не сме се класирали достатъчно високо на една от основните услуги, които нашата дигитална агенция предлага!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *