Как да аутсорснете изработка на сайт през 2023 г.?

сеп. 9, 2023Бизнес0 коментари

Как да аутсорснете изработка на сайт? Аутсорсинг на фирма ли е отговорът? Ето всичко, което трябва да знаете за аутсорсинга на вашите нужди за изработка на сайт. 

Силното присъствие в мрежата е от съществено значение през 2023 г. В днешния конкурентен дигитален пейзаж се нуждаете от уебсайт с върхова ефективност, за да останете актуални. По-добре ли е да изградите вътрешен екип или да изнесете изработката на сайт на външни изпълнители? Наемането на външна компания за изработка, управление и поддръжка на уебсайт, който работи за вас, може да пожънете години на ползи. В днешната статия от GrowEasyLtd.com ще ви разкажем как:

Какво е аутсорсинг на изработка на сайт?

Как да аутсорснете изработка на сайт през 2023 г

Аутсорсингът на изработка на сайт е бизнес процес на наемане на външна агенция или изпълнител за управление на изработката на уебсайтове, стартирането, актуализациите, миграциите и преработването на дизайна. Външната компания осигурява цялата необходима работна сила, включително уеб дизайнери, разработчици, администратори на бази данни и специалисти по ИТ поддръжка.

Какви са ползите от аутсорсинг на изработка на сайт?

Може да се наложи да надстроите или опресните уебсайта си. Или пък започвате нов бизнес. Може би имате цел за агресивни продажби, която трябва да постигнете, или искате да подобрите фуниите за генериране на потенциални клиенти. Въпреки това, освен ако вашият бизнес не е изработка на сайт, вие и вашият екип може да не сте най-добрият за работата.

Как да аутсорснете изработка на сайт през 2023 г

Помислете за това по следния начин: представете си, че шофирате, за да се подстрижете на път за вкъщи, за да сготвите вечеря. Забелязвате, че индикаторът на вашия двигател за проверка свети. В този момент разбирате, че имате нужда от три услуги: прическа, храна за вечеря и преглед на колата. Въпреки че може да имате способността да направите едно или някои от тези неща сами, можете също да наемете експерт, който да свърши работата правилно, по-ефективно и по-добре, отколкото бихте могли да я направите сами. Има осезаеми ползи като спестяване на време и гарантиране на качеството, когато наемете експерт да ви подстриже, да поправи колата ви или да вземе храна, приготвена от готвач в ресторант.

Различно ли е аутсорсването на изработката на сайт? Една от най-често срещаните причини да възложим нещо е просто защото не можем да направим всичко. Като такива, обширните (и скъпи!) проекти за уеб дизайн често се възлагат на външни изпълнители. Ето две основни причини, които трябва да имате предвид:

✔️ Аутсорсингът гарантира, че вътрешните бизнес процеси не се прекъсват с допълнителна работа.

✔️ Аутсорсингът гарантира, че вашата инвестиция е добре изразходвана за експертен, висококачествен продукт

Кои са най-често срещаните външни услуги за изработка на сайт? | Как да аутсорснете изработка на сайт 

Най-често възлаганите услуги за изработка на сайт включват дизайн на уебсайтове, миграции на уебсайтове и съдържание на уебсайтове. Този тип проекти изискват значително количество финансови, планови и времеви инвестиции в продължение на няколко месеца – но обикновено носят висока възвръщаемост. Ето някои конкретни примери:

 • Направете редизайн и рестартирайте уебсайта си, за да увеличите използваемостта и процента на реализация.
 • Мигрирайте съществуващия си уебсайт към нова платформа, без да налагате престой.
 • Постепенно увеличавайте потенциалните клиенти с органично качество и позицията в резултатите от търсачката (SERP) чрез писане на качествено съдържание, фокусирано върху ключови думи.
 • Преведете съществуващо съдържание на нова езикова версия на вашия уебсайт.

Nearshore срещу офшорна уеб разработка | Как да аутсорснете изработка на сайт 

И така, вие сте готови да възложите следващия си голям проект за уеб разработка. Какви опции са налични за вас? Има набор от възможности, но едно важно нещо, което трябва да решите, е дали да наемете офшорен или близък аутсорсинг за уеб разработка.

Nearshore се отнася до аутсорсинг или в рамките на вашата страна, или в държави, които са в непосредствена близост или в същите часови зони. Офшорът се отнася до аутсорсинг в по-отдалечени страни със значителни времеви разлики.

Как да аутсорснете изработка на сайт през 2023 г

Какви са предимствата на уеб разработката в близост? Местоположението не е толкова критично, колкото някога беше в днешния дигитален свят. Въпреки това остават много практически причини да наемете услуга за уеб разработка на близко, работеща в рамките на вашето работно време: Вашият мениджър на проекти ще бъде на разположение, за да отговаря на въпроси, да дава актуализации и да си сътрудничи с екипа ви в реално време. Освен това избягвате забавяния, свързани с работа с някого в противоположна часова зона, често възлизащи на един пълен работен ден за прилагане на заявки за промяна.

Друг фактор са езикът и диалектът. По-вероятно е да изпитате недоразумения, свързани с нюансите на превода и диалекта при офшорния аутсорсинг срещу близкото уеб развитие. Прости неща като използването на британски изписвания вместо американски изписвания в уеб копие могат значително да повлияят на органичната SEO оптимизация и цялостното представяне на уебсайта. Освен това е по-вероятно близката фирма да се идентифицира с маркетинг пътеката на вашия клиент – т.е. с целевата аудитория на вашия уебсайт.

Как да възложите изработка на сайт на външни изпълнители?

Готови ли сте да възложите вашите услуги за изработка на сайт? Спестете значително време, пари и ресурси, като изберете външен екип за изработка на сайт. Ето как.

 • Определете вашите бизнес нужди | Как да аутсорснете изработка на сайт 

  • Ако все още не сте го направили, уверете се, че сте дефинирали ясно своите бизнес цели и нужди. Това е най-важната стъпка. В противен случай рискувате да загубите време и пари за уебсайт, който не отговаря на вашите нужди. Защо пускате нов уебсайт? Кой е вашият клиент? Какви измерими цели искате да постигнете? Започнете фазата на откриване на процеса на разработка на вашия уебсайт, преди да потърсите аутсорсинг услуги.
 • Изберете 3-5 потенциални аутсорсинг услуги

  • Когато възлагате изработка на сайт на външни изпълнители, имате много възможности, вариращи от големи агенции до независими таланти на свободна практика. Препоръчваме да стесните възможностите си до 3-5 партньора, за да можете да ги сравните един до друг. Ето откъде можете да започнете:
   • Интервюирайте потенциални партньори. Разкажете им за вашите бизнес цели и ги попитайте как могат да ви помогнат да ги постигнете. Попитайте ги дали са правили подобни проекти.
   • Вземете референции. Прегледайте тяхното портфолио от работа и разгледайте отзивите на клиентите. Попитайте ги дали имат клиент, готов да говори с вас за техните услуги.
   • Сравнете офертите. Прегледайте цените, услугите и сроковете, предлагани за всяка оферта. Помислете за второстепенни услуги като оптимизация за търсачки, уеб дизайн и оптимизация на процента на реализация, които предлагат като дългосрочни ползи като част от вашия пакет.
 • Наемете партньор и го интегрирайте във вашия екип | Как да аутсорснете изработка на сайт 

  • Важно е да интегрирате вашия екип за услуги за изработка на сайт във вашите процеси. Това гарантира, че те ще произведат най-добрата работа за вас, като разбират бизнеса ви от първа ръка.
   • Преди да започнете, срещнете се с вашия ръководител на проекта за изработка на сайт, за да сте сигурни, че сте на една и съща страница относно обхвата на работата и измеримите резултати.
   • Идентифицирайте области за подобрение, като редовно преглеждате наличните показатели за ефективност в Google Анализ (органичен трафик, процент на реализация, степен на отпадане).
   • Винаги съобщавайте промените в бизнес целите на вашия екип за уеб разработка.

Съвети за избор на аутсорсинг компания за уеб разработка 

Ако сте чели дотук, тогава знаете, че има много неща, които трябва да имате предвид, когато наемате компания за изработка на сайт. Ето няколко съвета за избор на аутсорсинг компания за изработка на сайт.

✔️ Наемете услуга за аутсорсинг на близко, за да осигурите безпроблемно сътрудничество.

✔️ Помислете за дългосрочни услуги, за да гарантирате, че вашият уебсайт поддържа върхова производителност.

✔️ Уверете се, че вашата аутсорсинг агенция предлага пълен екип за изработка на сайт, включително дизайн, UX, маркетинг, SEO оптимизация и поддръжка на клиенти.

✔️ Избягвайте независими изпълнители или хора на свободна практика за много големи, скъпи проекти за изработка на сайт.

✔️ Помислете за талант на свободна практика за малки промени или изграждане на съдържание около конкретни области на експертиза.

Наемането на експерт за завършване на вашия следващ уеб проект предлага много осезаеми предимства. Ще спестите време и ресурси, които можете да разпределите към други бизнес области. Ако никога не сте завършвали собствен уеб проект или нямате екип за разработка, аутсорсингът на изработка на сайт ще гарантира най-добрия в класа си уеб проект – при условие че сте избрали най-добрата аутсорсинг услуга за вашите нужди. Първо ясно идентифицирайте вашите бизнес нужди, преди да ползвате услуги за уеб аутсорсинг. След това идентифицирайте няколко възможности, проучете техните услуги, разходи и отзиви на клиенти. И накрая, изберете едно предложение.

Прочетете още от блога на Grow Easy:

РАЗБЕРИ КАКВО Е SEO ОПТИМИЗАЦИЯ НА ТЕКСТА В 6 ОСНОВНИ ПРАВИЛА

GOOGLE: ЛИНКОВЕТЕ ВЕЧЕ НЕ СА СИГНАЛ ЗА КЛАСИРАНЕ НА ПЪРВИТЕ ТРИ МЕСТА

GOOGLE АКТУАЛИЗИРА НАРЪЧНИКА СИ ЗА SEO ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО, ГЕНЕРИРАНО С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

 

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *